Wij gaan voor Échte winst!

Échte winst: de eeuw van ondernemen met impact is begonnen! 

Petra Hoogerwerf spreekt op wervelende wijze op congressen en in workshops over ondernemen met impact, maatschappelijke transformatie en innovatie.

Ze is auteur van het boek  Échte Winst en wordt gezien als de expert op het gebied van de civil society en maatschappelijk/sociaal ondernemen.


Onderzoek en boek Échte winst

Uit onderzoek voor het nieuwe boek Échte Winst van Petra Hoogerwerf blijkt dat ondernemen met een maatschappelijk doel in opmars is. Goed doen is niet langer voorbehouden aan goede doelen maar een uitdaging voor elke organisatie. Echte winst betekent dat je niet alleen nadenkt over geld verdienen maar ook hoe je de planeet achter wilt laten en een positieve impact wilt hebben op de samenleving.  Medewerkers verwachten dat in toenemende mate van hun bedrijf. Ondernemen met impact wordt de norm. Gewoon! Boek bestellen?  

Bureau Veleda hield ruim honderd interviews met branche organisaties, bedrijven en organisaties. Hieruit blijkt dat er vele manieren zijn van van 'goed doen': de buurtinitiatieven, social enterprises, goede doelen, coöperaties, culturele ondernemingen en maatschappelijk verantwoorde bedrijven. Zij zijn allemaal gericht op het bereiken van echte winst voor de samenleving.  Maar het gaat niet alleen om goede intenties, het gaat om echte winst: klinkende resultaten de het leven verbeteren. In het boek staan ruim 75 voorbeelden van o.a. Taxi Electric, Studio 26, I-Care Pads, VanenVoor, 1% Club en vele anderen.      

In het boek Échte Winst reikt Petra Hoogerwerf in zeven stappen praktische tools aan om ondernemen met impact gestructureerd tot een succes te maken. 


Wat anderen zeggen over Échte Winst:

Feike Sijbesma, CEO Koninklijke DSM: ' Aan de hand van zeven overzichtelijk stappen biedt Hoogerwerf inzicht hoe maatschappelijk ondernemen in de praktijk werkt'       


Erik Gerritsen, secretaris-generaal Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport:  ' Een moderne managementvisie op organisaties en ondernemingen'